MVO

Bergen op Zoom appartementen smitsvest

Winst komt voor De Langen & van den Berg niet alleen in euro’s.

Winst komt voor De Langen & van den Berg niet alleen in euro’s. Winst boeken we ook als we plaatselijke initiatieven een duwtje in de rug kunnen geven, zodat ze van de grond komen. Als we jonge mensen in het zadel kunnen helpen, door hen over de schouder van onze doorgewinterde vakmensen mee te laten kijken. Of als we de lokale sportvereniging een financiële injectie kunnen geven. In dit kader kiezen we bewust voor een grote maatschappelijke betrokkenheid en houden we in de gaten wat er om ons heen gebeurt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Langen & Van den Berg heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn als aannemer als jaren actief op dit terrein. We hebben als bedrijf bijvoorbeeld bewust gekozen voor een transformeren van een oud leegstaand kantoor naar een hoogwaardig kantoorgebouw. 

Daarnaast hebben we de eerste stappen gezet om ons wagenpark te verduurzamen en streven we ernaar om het gehele wagenpark elektrisch te krijgen. In eigen ontwikkelingen is gasloos bouwen onze standaard en besteden in het ontwikkelproces aandacht voor een gezonde omgeving en het product dat we ontwikkelen. 

Te beginnen met het uitbannen van faalkosten en het voorkomen van afval. Op de bouwplaats worden de afvalstromen zoveel mogelijk gescheiden, zodat we het hergebruik van materiaal bevorderen. Ook wordt nadrukkelijk aandacht geschonken aan het toepassen van niet-giftige materialen. Zoals PVC of slechte lijmen. 

De Langen & van den Berg

Bouwproces

Wij proberen het bouwproces zo efficiënt mogelijk in te richten, waarbij reverse logistic [geen lege vrachtwagens] en het minimaliseren van vervoersbewegingen een rol speelt. 

De Langen & Van den Berg heeft inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd op gebied van duurzaamheid; WKO-installaties, stadsverwarming, warmte lucht pompen en PV-panelen.

MOTTO

Maar misschien nog wel het belangrijkste motto van ons bedrijf is het centraal stellen van de mens. We proberen voor onze klanten een gezonde en veilige woonomgeving te realiseren. Een omgeving die positief uitstraalt op haar gebruikers. Dat is niet alleen de woning, maar ook de biodiversiteit van de omgeving. Met bijvoorbeeld bomen die fijnstof afvangen of de omgeving koel houden of een insectenhotel. Kortom maatregelen die in de regel niet heel veel geld kosten, maar een groot positief effect op de omgeving en haar mensen heeft.