OVER ONS

wie zijn wij

Bouwbedrijf De Langen & van den Berg B.V.

Bouwbedrijf De Langen & van den Berg is een modern en middelgroot bedrijf. Ons handelsmerk? We staan voor gebouwen die op het lijf geschreven zijn, en dat in de woningbouw, zorgvastgoed en utiliteitsbouw.

Tomas van den Berg  Directeur

De Langen vd Berg kantoor
Ruim 80 jaar knowhow
GESCHIEDENIS

De Langen & Van den Berg kent al een lange geschiedenis. Het bouwbedrijf is opgericht in 1932 door Gerrit van den Berg en Piet de Langen. Samen richtten zij zich op de particuliere woningbouw. Verbazingwekkend genoeg doet het ondernemersduo alles zelf. Tot op de dag van vandaag zijn er in Bergambacht woningen te vinden, die zij van de fundering tot de nok zelf hebben gebouwd. Later richtten zij zich ook op de seriematige woningbouw.

de tweede generatie

Begin zestiger jaren dient de volgende generatie zich aan. Met drie opvolgers bij de familie De Langen en twee bij de familie Van den Berg wordt de onderneming overgenomen door vijf man sterk! Gelukkig zijn de talenten gespreid en kunnen de taken worden verdeeld. Toch nemen de afgevaardigden van de familie De Langen één voor één afscheid. Sinds de zeventiger jaren herinnert alleen de naam van het bedrijf nog aan hen.

ontwikkelend bouwer

In de loop der jaren groeit De Langen & Van den Berg uit tot een ‘ontwikkelend bouwer’. Zij voert bouwprojecten uit voor opdrachtgevers, maar neemt ook zelf initiatieven. Tevens verwerft De Langen & van den Berg knowhow in zorg- en zorggerelateerde projecten. Daarnaast blijft zij actief in de woningbouw. De derde generatie Van den Berg neemt in 1997 het stokje over. Sinds 2009 is Tomas van den Berg algemeen directeur van het bedrijf.

Impressie Goedereede woningen
ONDERSCHEIDEND

Onderscheidend is de manier waarop we onze bouwprocessen voorbereiden. Voordat we aan de slag gaan zijn alle knelpunten getackeld. 95% van de bouwmaterialen zijn ingekocht en het bouwschema hangt aan de muur. 

Villa Blarikom Blaricum
UITVOERING

Zo kunnen wij ons tijdens de uitvoering volledig richten op de doorloop. Uw voordeel? De kortst mogelijke bouwtijd, minimale faalkosten, de laagste kostprijs. Hoe hoog het tempo ook is, onze vakmensen blijven accuraat en kwaliteitsgericht. 

De kromme draai vrijstaande woningen
IN DE TOP 5

Wij dragen onze bouwwerken over met gemiddeld 2,3 opleverpunten die binnen vijf werkdagen worden opgelost. Deze hoge score heeft ons een plaats bezorgd in de top van de Nederlandse bouwbedrijven.

Ideeën delen, maar ook verantwoordelijkheden

Wij zijn een groot voorstander van samenwerken. Twee weten immers meer dan één en nieuwe ideeën blijven welkom. Daarom onderhouden we een warm contact met meerdere bedrijven en relaties.

Samenwerken met opdrachtgevers

Maar ook als opdrachtgever kunt u op ons rekenen. Wilt u minder marktrisico lopen? Dan kunnen we wellicht het risico geheel of gedeeltelijk overnemen. 

De eindverantwoordelijkheid binnen een traject

Met wie we ook samenwerken, De Langen & van den Berg neemt de verantwoordelijkheid voor het gehele traject. Van ontwikkeling tot bouw en verkoop.

Koninginneweg Zwijndrecht de royaen light huurwoningen
Onze visie

Wat kunnen we u vertellen over onze visie, als onze slogan luidt ‘Op het lijf geschreven bouwwerken’. 
De Langen & van den Berg gaat voor het bouwwerk dat tot in detail bij u past. Dat heeft te maken met vierkante meters, een originele indeling, een fraaie tuin of terras. Maar ook het karakter van uw woning of bedrijfspand gaat ons aan het hart. U wilt toch een pand met een eigen identiteit? Een gebouw dat uitstraalt wie u bent?

 

Poort van Lanen
gericht ontwikkelen

Hierbij gaan we verder dan ooit. We stimuleren gevels in eigen kleuren, denken mee over exclusieve indelingen, transformeren kamers naar inloopkasten en betrekken de keuken bij de kamer of juist andersom. Voor ons geldt immers maar één ding. Het moet u op het lijf geschreven zijn.

eijckenhorst puttershoek woningen
Een platte organisatie

De Langen & Van den Berg heeft een “platte” organisatie. Door de korte lijnen krijgt u vaak snel de juiste persoon aan de telefoon. Hoewel er achter de schermen een duidelijke taakverdeling is, is er tussen alle afdelingen veelvuldig overleg. Dat is voor u een groot voordeel. U hoeft uw verhaal maar één keer uit te leggen.

De Nesse
twee onder een kap waddinxveen park triangel
De Langen & van den Berg

Bouwproces

Wij proberen het bouwproces zo efficiënt mogelijk in te richten, waarbij reverse logistic [geen lege vrachtwagens] en het minimaliseren van vervoersbewegingen een rol speelt. 

De Langen & van den Berg heeft inmiddels een jarenlange ervaring opgebouwd op gebied van duurzaamheid; WKO-installaties, stadsverwarming, warmte lucht pompen en PV-panelen.

Bergen op Zoom appartementen smitsvest

Winst komt voor De Langen & van den Berg niet alleen in euro’s.

Winst komt voor De Langen & van den Berg niet alleen in euro’s. Winst boeken we ook als we plaatselijke initiatieven een duwtje in de rug kunnen geven, zodat ze van de grond komen. Als we jonge mensen in het zadel kunnen helpen, door hen over de schouder van onze doorgewinterde vakmensen mee te laten kijken. Of als we de lokale sportvereniging een financiële injectie kunnen geven. In dit kader kiezen we bewust voor een grote maatschappelijke betrokkenheid en houden we in de gaten wat er om ons heen gebeurt.

MOTTO

Maar misschien nog wel het belangrijkste motto van ons bedrijf is het centraal stellen van de mens. We proberen voor onze klanten een gezonde en veilige woonomgeving te realiseren. Een omgeving die positief uitstraalt op haar gebruikers. Dat is niet alleen de woning, maar ook de biodiversiteit van de omgeving. Met bijvoorbeeld bomen die fijnstof afvangen of de omgeving koel houden of een insectenhotel. Kortom maatregelen die in de regel niet heel veel geld kosten, maar een groot positief effect op de omgeving en haar mensen heeft.

De Langen & van den Berg heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn als aannemer als jaren actief op dit terrein. We hebben als bedrijf bijvoorbeeld bewust gekozen voor een transformeren van een oud leegstaand kantoor naar een hoogwaardig kantoorgebouw. Daarnaast hebben we de eerste stappen gezet om ons wagenpark te verduurzamen en streven we ernaar om het gehele wagenpark elektrisch te krijgen. In eigen ontwikkelingen is gasloos bouwen onze standaard en besteden in het ontwikkelproces aandacht voor een gezonde omgeving en het product dat we ontwikkelen. Te beginnen met het uitbannen van faalkosten en het voorkomen van afval. Op de bouwplaats worden de afvalstromen zoveel mogelijk gescheiden, zodat we het hergebruik van materiaal bevorderen. Ook wordt nadrukkelijk aandacht geschonken aan het toepassen van niet-giftige materialen. Zoals PVC of slechte lijmen.